Bente Adolph

Hjem / Kunstnere / Bente Adolph

Nationalitet:

Om Bente Adolph

Nationalitet: Denmark

For billedkunstneren Bente Adolph, født på Frederiksberg i 1944, har kunsten altid været en stor del af tilværelsen. Helt fra barndommen har hun tegnet og malet, og da hun som ung søgte uddannelse, blev det på Den Kgl. Porcelænsfabrik som porcelænsmaler. Først 1½ år for at lære dekoration af porcelæn og derefter 3 års læretid som overglasurmaler. Efter endt uddannelse malede hun Flora Danica og Saksisk Blomst, og sideløbende hermed modtog hun undervisning af kunstmaler Grethe Bagge, der for alvor åbnede hendes øjne for lys og farver, hvilket siden har haft stor indflydelse på hendes måde at fæstne motivet på. Hos billedhuggeren Henry Lückov-Nielsen blev hun undervist i croquistegning.

I en del år underviste hun selv i moderne dekoration på porcelæn, bl.a. hos FOF, og var i disse år også medlem af Hoffmannkredsen, inspireret af maleren Elly Hoffmann.

I mange år har hun været med i kunstmaleren/billedhuggeren Grethe Bagges kunstnergruppe SISU, og især personerne i denne gruppe har inspireret hende, troet på hendes talent og tilskyndet hende til helt at hellige sig billedkunsten. I dag er hun medlem af flere kunstnersammenslutninger, herunder Magenta-gruppen.

Siden 1995 har hun ligeledes haft studier hos malerinden Mable Rose, der har inspireret hende og derved fået det meget kraftfulde frem i hendes billeder.

Bente Adolph har i efteråret 1997 afsluttet en stor udsmykningsopgave for Nislevgård Efterskole i Otterup på Fyn hvor hun har stået for totaludsmykningen af en idrætshal. Hun malede 10 billeder i akryl på lærred, 3,6 x 1,6 meter, og et gavlbillede på 17,5 x 4,5 meter og stod også for farveindretningen af både hallen og foyeren. Foyeren er yderligere udsmykket med 2 billeder i 90 x 180 cm.
Stilen er lys og let naturalistisk, hvor naturen og lyset er den store inspirationskilde. De foretrukne motiver er fra Cerbère i Sydfrankrig på grænsen til Spanien, hvor netop lyset og farverne er så intense, og hvor familien har hus. Også Københavns Zoo har været og er stadig et yndet sted med især yakokserne og den store gorilla som foretrukne motiver.

Bente Adolph arbejder med akvarel, olie og akryl, tegning og grafik.

Værker af Bente Adolph

Udstillinger af Bente Adolph

Havarthigaarden Holte
Helligåndshuset
Døgnplejeformidlingen
Vandkvalitetsinstituttet
Hempel’s Skibsfarve
Maersk Air-Kbh Lufthavn
Haldor Topsøe A/S
Carlsberg Kunstforening
Og mange mange flere…..

X