Robert Jacobsen

Hjem / Kunstnere / Robert Jacobsen

Nationalitet:

Om Robert Jacobsen

Robert Julius Tommy Jacobsen (født 4. juni 1912 i København, død 26. januar 1993 i Taagelund) var en dansk kunstner, som var autodidakt som skulptør og grafiker. Jacobsen er repræsenteret med kunstværker, herunder skulpturer, på museer og offentlige pladser over hele verden.

Jacobsen tilhørte gruppen af abstrakte kunstnere omkring den parisiske galleriejer Denise René. Jacobsen boede i Frankrig indtil 1969 og var professor ved Akademie der Bildenden Künste, München (1962-82) og ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København (1976-1983). Han døede i 1993 på sit landsted i Taagelund ved Egtved. Hans første skulpturer er i træ og sten – men fra 1949 arbejdede Robert Jacobsen med jernskulpturer. Robert Jacobsen arbejdede tæt sammen med svigersønnen Bernard Léauté, som også var med i skabelsen af skulpturerne i Tørskind Grusgrav.

Sideløbende med COBRA-malerne samledes en gruppering i dansk kunst i perioden 1947-50 sig om et geometrisk abstrakt udtryk. der var stimuleret af grænseoverskridende kontakter og etableringen af et internationalt kunstnerisk miljø. Sommeren 1947 rejste Robert Jacobsen og maleren Richard Mortensen til Paris for at bosætte sig og arbejde i det danske kunstnerhus i Suresnes, hvor disse kunstner i løbet af 1950’erne blev centralt placeret hos en af periodens mest markante gallerister og fortalere for den konkrete kunst: Denise Rene i Paris

Værker af Robert Jacobsen

X