Arne Haugen Sørensen

Hjem / Kunstnere / Arne Haugen Sørensen

Nationalitet:

Om Arne Haugen Sørensen

Nationalitet: Denmark

Arne Haugen Sørensen, dansk maler og grafiker; bror til Jørgen Haugen Sørensen. Bortset fra kortvarige grafikstudier i Paris er Arne Haugen Sørensen autodidakt. Han debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1953 og udstillede som medlem af Å-udstillingen og Decembristerne, fra 1967 af Grønningen. 1957-67 boede han i Paris med et ophold 1962-63 på Mallorca.

Arne Haugen Sørensen arbejder med et ekspressionistisk, fabulerende, figurativt formsprog med stærke farver, hvori groteske menneske- og dyrelignende væsener konfronteres i ofte angstfyldte situationer. Grundtemaet er kampen for tilværelsen og den evige spænding mellem modsætningerne i den menneskelige natur, en ironisk skildring af menneskets dyriske drifter og tilværelsens absurditet.
Fra midten af 1970’erne har han dyrket motivkredse somPastorale med indbyggede katastrofer (fx maleri påAarhus Kunstmuseum, 1975), Dyr og damer (bl.a. i en række farvetræsnit fra 1979) og Frokost i det grønne (fx mosaik på Ny Carlsberg Glyptoteket, 1979). Mange af disse dramatiske billeder handler om rovdyret, der forfølger eller overfalder det kvindelige offer, en psykisk dobbelthed af angst og aggression.

1967-81 boede Arne HaugenSørensen i Danmark, men flyttede derpå til Spanien, hvorefter malerierne har kredset om mytiske og religiøse temaer. Samtidig er hans tidligere langstrakte arbejdsproces, med akrylfarver i en laserende teknik med talrige overmalinger, blevet forenklet. ArneHaugen Sørensen har bearbejdet sine motiver i flere forskellige teknikker, og han har udført en lang række udsmykninger, bl.a. maleriet Idyl med indbyggede farer og fælder (1974) til Købmandsskolen i København, glasmosaikruder til bl.a. Immanuelskirken i Kolding (1983), loftsmaleri og fresker til Folketeatret i København (1991) og altertavle til Dalbyneder Kirke ved Mariager (1993). Han modtog Eckersbergs Medalje 1975, Thorvaldsens Medalje 1984.

Følg Arne Haugen Sørensen på Facebook

LIDT NYHEDER HOS GALLERI SYD AF ARNE HAUGEN SØRENSEN

Oplev værker af Arne Haugen Sørensen

Værker af Arne Haugen Sørensen

Udstillinger af Arne Haugen Sørensen

2015 – Skovgaard Museet · Viborg 22. maj – 13. september
2015 – Sophienholm 19. september – 15. november
2016 – Johannes Larsen Museet · Januar – Marts
2016 – Odsherreds Kunstmuseum · Sommeren

X